• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень історії України та Всесвітньої історії

Тиждень історії України та Всесвітньої історії

2015-11-24

З 16 по 20 листопада в нашій гімназії пройшов Тиждень історії України та Всесвітньої історії.

У день відкриття Тижня у фойє гімназії було оформлено виставку кращих стіннівок і малюнків учнів 5-х – 9-х класів «Минуле людства очима дітей», яку учні, батьки та гості мали можливість переглянути впродовж Тижня. Було створено куточок, де експонувалися кращі реферати з історії. У шкільній бібліотеці учням пропонувався огляд історичної літератури, яку було рекомендовано для позакласного читання.

Протягом тижня пройшло чимало цікавих та змістовних заходів. Серед них інтелектуально-розважальна гра для учнів 7-9-х класів «Історичний марафон» та веб-квест для учнів 5-6 класів «Подорож у минуле», історична гра для учнів 7 класів «Київська Русь Х-ХІ ст., брейн-ринг для учнів 6 класів «Таємниці грецької міфології», урок-змагання для учнів 8 класів «Козацька Україна».

Була проведена цікава та захоплююча віртуальна екскурсія «Замками світу» для учнів 5-9-х класів, під час якої школярі переглянули цікаве відео та поділилися враженнями з приводу побаченого та почутого. Також учні 9-11 класів звернулися до сучасності, яка неодмінно стане історією. Трагічні події нашої Батьківщини 2013-2015 років, які сколихнули весь світ, стали предметом лекторію «Ми свідки трагічної історії України». На занятті були розглянуті актуальні питання сучасності – революція «Гідності», АТО – війна ХХІ століття, трагічні долі наших героїв. Учні 10-х класів узяли активну участь у виховній годині «Розкажи мені про героїв».

Дуже сподобався учням урок пам’яті «Голокост – пам’ять віків», під час якого діти мали можливість переглянути відеофільм про Бухенвальдський концлагер, який не залишив жодного учня байдужим до цієї трагедії.

Тиждень історії пройшов під гаслом: «Час летить над нами. Але тінь свою залишає за нашою спиною. Чи не у цій тіні наше минуле й майбутнє?».

Кiлькiсть переглядiв: 138