У майбутнє – разом з нами!

2013-11-06

/Files/images/DSCF5375.JPG


05.11.2013 у приміщенні Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди відбувся профорієнтаційний турнір молодих економістів «Актуальні проблеми сучасної економіки». У турнірі брали участь 4 навчальні заклади: Чугуївська гімназія №5, Харківська гімназія №178, ХНПУ (економічний факультет), Харківський патентно-комп’ютерний коледж. Нашу гімназію презентувала команда учнів 10-11 класів «Інвестори», яка представила на розсуд журі свою доповідь «Фінансові піраміди у світовій економіці» та презентацію щодо проблем розвитку економіки України.

Творчим натхненням та досвідченим наставником наших учасників був учитель економіки Чугуївської гімназії №5, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів та обліку Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Капінос Роман Валерійович, який також вирішував організаційні питання та був спостерігачем на економічному турнірі.

Ролі учасників було розподілено наступним чином: ерудити – представляли свої виступи у формі позачергових діалогів або монологів, опоненти – заперечували, піддавали сумніву істинність або слушність тез доповідача на диспуті, ерудити – ставили запитання до виступу доповідача, визначали сильні моменти дебатів у парах.

Оцінювало турнір почесне журі у складі Гузенко Г.М., кандидата економічних наук, професора кафедри економічної теорії ХНПУ імені Г.С. Сковороди, Гайдученко Ю.О., заступника декана з навчальної роботи ХНПУ імені Г.С. Сковороди, Гордон А.О. – голови циклової комісії з економічних дисциплін Харківського патентно-комп’ютерного коледжу, Соляр В. В. – кандидата економічних наук, завідувача кафедри фінансів та обліку економічного факультету ХНПУ та Проскуріної О.В., заступника директора з навчальної роботи Чугуївської гімназії №5.

- Турнір є інтелектуальним командним змаганням з економіки, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні економічні проблеми, формулювати твердження і захищати власну думку, - розповіла член журі Гайдученко Юлія Олександрівна. — Конкурс допомагає дітям отримати ті знання і навички, які дають можливість адаптуватися в соціумі, відстоювати себе у середовищі, що постійно змінюється.

У напруженій боротьбі серед чотирьох команд-учасниць команда Чугуївської гімназії №5 «Інвестори» була кращою і виборола почесне звання «Ерудити» та отримала грамоту, усіх учасників команди було нагороджено цінними призами та сертифікатами.

Дякуємо учням-переможцям Гордійчук Вікторії, Костіну Юрію, Васильченко Владиславі, Сідельникову Андрію, Тарусіній Олені та їх учителю Капіносу Роману Валерійовичу за наполегливість, активність, ентузіазм та креативність! Попереду ще багато творчих конкурсів та змагань. Творімо та зростаймо разом!

/Files/images/DSCF5372.JPG/Files/images/DSCF5376.JPG/Files/images/DSCF5379.JPG/Files/images/DSCF5380.JPG/Files/images/DSCF5381.JPG/Files/images/DSCF5386.JPG/Files/images/DSCF5392.JPG/Files/images/DSCF5393.JPG/Files/images/DSCF5395.JPG/Files/images/DSCF5396.JPG/Files/images/DSCF5397.JPG/Files/images/DSCF5399.JPG/Files/images/DSCF5400.JPG/Files/images/DSCF5401.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 50