Сторінками війни

2018-05-07

/Files/photogallery/1656/IMG_8085.JPG

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади, в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, а вся земля випромінює радість і нестримну жагу до життя, в такі дні, 8-9 травня, Україна відзначає День Пам’яті та Примирення і річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Напередодні цих днів (05.05.2018) в музеї історії Чугуївського НВК № 5 «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназії № 5» відбувся захід «Сторінками війни».

Своїми спогадами про Другу світову війну ділилися не тільки учні, але і гості: Мягкий Д.І. – депутат Харківської обласної ради, Бармін К.О. - заступник Чугуївського міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, Ворошилов Ю.І. - член Національної спілки журналістів України, президент Українського історичного товариства «Чорнобиль НООСФЕРА», Пазій А.І. – полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, депутат міської ради, заступник голови громадської організації «Наш вибір», Батістов А.А. - підполковник, старший офіцер відділу виховної роботи 92-ї ОМБр, учасник бойових дій в зоні АТО.

ХХ століття пам’ятне українцям не тільки подіями Другої світової війни, але і війною в Афганістані, вибухом реактору Чорнобильської АЕС.

Про подвиг, який здійснили ліквідатори атомної аварії, воїни-інтернаціоналісти розповіли дітям Ворошилов Юрій Іванович і Пазій Андрій Іванович.

Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось.

Сьогодні в українців серце обливається кров’ю за сотні дочок і синів, які гинуть від куль на Сході країни. Про це присутнім розповів воїн 92-ї ОМБр Батістов А.А. Артур Анатолійович від імені своїх побратимів – воїнів побажав дітям миру і знати про війну тільки з розповідей інших.

Під час заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих героїв.

Без пам’яті про минуле немає майбутнього! І головне завдання сьогоднішнього покоління зустрічати виклики життя підготовленими, пам’ятати безсмертний подвиг своїх батьків, дідів, прадідів!

Директор НВК № 5 Бражник В.В.

Більше фото

/Files/photogallery/1656/IMG_8095.JPG/Files/photogallery/1656/IMG_8183.JPG/Files/photogallery/1656/IMG_8209.JPG/Files/photogallery/1656/IMG_8133.JPG/Files/photogallery/1656/IMG_8202.JPG/Files/photogallery/1656/IMG_8220.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 234