Екологічний тиждень в НВК № 5

2018-04-23

/Files/images/ekologya/IMG_6739.JPG

Багато років тому, 22 квітня, дванадцять американських школярів запропонували відзначити День Землі, закликавши всіх підтримати цю природоохоронну акцію. Україна відзначає це свято з 1991 року.

Цей день не оминув і НВК № 5. Уже багато років у нашому навчальному закладі існує традиція проведення екологічного тижня на честь свята Землі. В цьому році протягом тижня (з 16 по 20 квітня) в школі відбувалися різноманітні заходи, спрямовані на охорону та очищення навколишнього середовища, на розширення уявлення учнів про цінність та багатогранність природи, виховання любові до рідного краю, дбайливе ставлення до всього живого.

З понеділка в закладі діяло правило сортування сміття: установлено окремі контейнери для харчових відходів, пластику та паперу. Даний спосіб допоможе покращити його повторну переробку, а разом із цим розчистить ще одну стежку до поліпшення екології.

У вівторок учні підтримали акцію «Зелена весна», в ході якої були посаджені квіти на шкільну клумбу.

У середу було проведено виставку поробок із побутових відходів з метою демонстрації повторного використання сміття. Участь взяли також учні молодших класів. Для них було організовано конкурс образотворчого мистецтва «Українська природа з моїх мрій», де були представлені найкращі малюнки.

Четвер відзначився ініціативою дорослих і дітей допомогти з прибиранням територій, що знаходяться біля НВК № 5. Пізніше була організована екскурсія для молодших школярів по цим місцевостям. Діти побачили красу природи рідного краю, яку раніше не помічали через сміття. Екскурсія привела всіх її учасників до розуміння того, як важливо зберігати чистоту навколишнього середовища, адже кожному варто починати з себе та власними вчинками виховувати екологічну свідомість в інших людей. Усі повинні пам’ятати, що будь-який мешканець нашого міста може зробити маленький внесок у захист природи Батьківщини: очистити від сміття подвір’я або посадити хоча б одне дерево.

Заключним етапом тижня стало екологічне свято «Земля – наш рідний дім». Активну участь взяли учні 10-Б та 9-А класів. Виступ школярів змусив замислитися як дітей, так і дорослих над трагічною екологічною ситуацією і ще раз переконатися в тому, що людина здатна стати захисником, а головне, вірним другом природи.

Людино! Люби та насолоджуйся природою, зігрій теплом свого серця, цінуй і бережи її!

Кучерявенко Катерина, Леонова Тетяна, Кутузова Дар’я

/Files/images/ekologya/IMG_6737.JPG/Files/images/ekologya/IMG_6756.JPG/Files/images/ekologya/IMG_6777.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 64