Повернутися до звичайного режиму

Тиждень права

2017-12-11

/Files/images/tijden_prava/rqdPvBSWmX8.jpg

Так склалося, що традиційно, на початку грудня (04-10 грудня) проходятьзаходи, присвячені Всеукраїнському Тижню права, основна мета яких - поглибити знання дорослих і дітей про їх права та обовязки, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України.

Протягом тижня учні 1-11 класів разом зі вчителем історії та правознавства Лімачко С.М. поринули в світ прав та обовязків, які були розглянуті на різних тематичних заходах. Для учнів 1-4 класів було проведено гру «У країні прав». Учні 1-6 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Право очима дітей». Цікавою виявилася зустріч учнів 3-4 класів з головою Чугуївського міського суду Іващенко Н.М., яка показала як на практиці реалізуються права учнів в молодшому шкільному віці.

Учні 8-10 класів вели активну розмову з юристом Чугуївського відділу освіти Мариниченко Л.В., яка завітала до них. Учні 9-х класів взяли активну участь в правовому брейн – ринзі «Основні права і обов’язки сучасного громадянина України».

Не менш захоплюючою виявилася екскусія учнів 10-их класів до Чугуївського міського суду, де діти відвідали залу засідання, прослухали лекцію про основний напрямок дільності міського суду, пограли в гру «Права дітей».

Протягом тижня в шкільній бібліотеці діяли тематичні виставки правової літератури, фотовиставки. В останній день Тижня в 1-11 класах було проведено Всеукраїнський урок «Права людини» та підведено підсумки.

Тиждень права показав - практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і т.д.

/Files/images/tijden_prava/fcn2_x9SasE.jpg/Files/images/tijden_prava/J5lPN5oprEw.jpg/Files/images/tijden_prava/mgp2I9omWvc.jpg/Files/images/tijden_prava/mOHjMLgdPmI.jpg/Files/images/tijden_prava/ND2KlmSJFHM.jpg/Files/images/tijden_prava/nUyueNoVKxo.jpg/Files/images/tijden_prava/O2sZnLtlqB8.jpg/Files/images/tijden_prava/owoIT9Z-XQA.jpg/Files/images/tijden_prava/pokZj-2whbc.jpg/Files/images/tijden_prava/XgWQfkD0Ark.jpg/Files/images/tijden_prava/Y8C-sTJ-bbo.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 81