Повернутися до звичайного режиму

Тиждень толератності

2017-11-20

/Files/photogallery/1626/IMG_20171113_092127.jpg

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 13 по 17 листопада 2017 року в Чугуївському навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія № 5 Чугуївської міської ради Харківської області» було проведено Тиждень толерантності під девізом "Толерантність - дорога до миру та співпраці".

Впродовж тижня робота соціально-психологічної служби гімназії була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованихдітей.

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Було проведено: анкетування, тренінги, акції, класні години, бесіди на тему толерантності. Упродовж тижня Толерантності всі учні школи приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного.

На початку тижня (13.11.2017) в фойє була проведена акція "Створи квітку толерантності", де всі бажаючі писали на пелюстках відповіді на питання: «Що таке толерантність? Для чого вона потрібна? З чого починається толерантність? Назви основні правила толерантності.»

Символом понеділка був зелений колір, який в психології означає ніжність, оздоровлення, безконфліктніть, комфорт.




Вівторок 14 листопада -"День посмішки і гарного настрою" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксессуарах жовтий колір, який, до речі, в психології означає позитив, оптимізм, сприяє появі позитивних емоцій, віру в щасливе майбутнє. Учнями шкільної мерії було проведено бліц-опитування «Чи живе в моїй школі толерантність?»

Також всі бажаючі мали змогу прийняти участь у фотоконкурсі "Подаруй світу посмішку" та посміхнутися якомога ширше та щиріше.

Для учнів початкових класів та всіх бажаючих була проведена акція "Візьмемося за руки", метою якої було: активізація допитливості, розвиток активної життєвої позиції, розвиток комунікативних умінь та наголошення на тому, що лише разом люди можуть подолати життєві негаразди.

Середа 15 листопада - "День відкритості та тактовності" - колір дня - білий, який означає благородство, чистоту, чесність, відкритість. Лідерами учнівського самоврядування були проведені бесіди «Що таке дружба» для учнів 1-4 класів. Для учнів 5-11 класів було проведено тренінг «Толерантність – об'єднаємо зусилля».

На першому поверсі була розміщена «Пошта добрих слів», за допомогою якої кожен бажаючий міг надіслати гарні побажання або поділитися радістю.

Четвер 16 листопада пройшов під назвою «День взаєморозуміння та порозуміння», кольором дня був синій, що в психології означає оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. Учні молодшої школи презентували свої малюнки на виставці «Я малюю свого друга».

На четвертому поверсі з'явився символічний «Паркан ввічливих слів», на якому всі бажаючі змогли написати слова ввічливості.

П'ятниця 17 листопада – «День ввічливості», колір дня - червоний, який діє як допінг, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. Була проведена акція "Обійму безкоштовно", в ході якої необхідно обійняти найближчу до себе людину, коли задзвонить незвичайний дзвоник.

В цей день було проведено опитування учнів 5-11 класів, в ходіякого необхідно було обрати "Міс і Містер толерантність педагогічного колективу". За результатами учнівського голосування І місце посів – Лімачко Сергій Михайлович, ІІ місце – Кіяшко Яна Миколаївна, ІІІ місце – Петрова Аліна Євгенівна.

Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновки, що усі заходи позитивно вплинули на учнів.


Соціальний педагог Гамзуліна І.О.

Більше фото

/Files/photogallery/1626/IMG_20171117_110318.jpg/Files/photogallery/1626/IMG_20171114_102522.jpg/Files/photogallery/1626/IMG_20171120_095309.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 102