Чугуївській гімназії № 5 – 70 років!

2016-11-22

/Files/photogallery/1556/DSC_0691.JPG

Є в нашому житті прекрасна традиція — святкувати ювілеї. Ювілеї бувають різні: великі й маленькі, радісні й сумні. Але це завжди підсумок прожитої частини життя.

18 листопада 2016 року в святковому залі Чугуївської гімназії № 5 зібралася дружня шкільна родина - учителі, учні, випускники, батьки, почесні гості – відзначити 70-річчя школи. Це було свято, наповнене спогадами, радістю, теплотою, любов’ю. Малиновий передзвін прожитих років у школі звучав не лише в пам’яті, а і в серці кожного із присутніх.

Школа… це слово знайоме кожному із нас з дитинства. Але школа – це не просто приміщення. Школа – це величезний Всесвіт. І є два центри у цього Всесвіта – Учитель і Учень. Саме, учні і вчителі перетворюють звичайну будівлю в особливу, киплячу, невгамовну, але добру і вічну молоду країну, в якій з кожним роком одні стають розумнішими, інші – мудрішими… А всі разом – ближчими і ріднішими один одному.

Найголовнішим в школі був і залишається урок. Саме тому свято відбулося в формі уроків.

На уроці історії ми згадали історію школи, її директорів, учителів, учнів. Свою роботу школа розпочала у важкі післявоєнні роки у статусі початкової школи, пізніше вона стала середньою, у 1999 році – навчально-виховним комплексом, а з 2003 року – гімназією. Але незмінним залишається одне – ґрунтовні знання і відповідне виховання, які учні отримують в стінах школи.

Під час відкритого уроку звучали слова привітання від гостей свята: депутатів Харківської обласної ради Білохвостенко С.В. і Донський О.М., секретар Чугуївської міської ради Нежид Н.С., начальник відділу освіти Проценко М.В., керівник Чугуївської міської громадської приймальні народного депутата України Дмитра Олексійович Шенцева Куралех Н.К., директори навчальних, позанавчальних і дошкільних закладів міста,

На уроці математики підрахували кількість уроків, педрад, нарад, проведених за 70 років. За роки існування школа випустила 5250 випускників, із них золоті медалі отримали 427 учнів, 82 закінчили навчання із срібною медаллю. В школі працювали 497 учителів, а зараз дають знання 38 кваліфікованих, творчих, креативних педагогів.

На уроці географії дізнались про долі випускників попередніх років. Із теплими словами і побажаннями виступили випускники 1981, 1991 років. Своїми виступами порадували вчителів випускники 1994 року (Кондратьєв Дмитро) і 2013 року (Богатирьов Володимир, Рєзанов Владислав).

На уроці пам’яті вшанували хвилиною мовчання педагогів, яких вже немає серед живих.

Наступний урок було присвячено педагогам, які зв’язали своє життя із школою № 5. Вони не тільки вчились в ній, але тепер і працюють.

Життя не стоїть на місці. І саме тому завжди буде урок новітньої історії, який було присвячено майбутнім випускникам гімназії - учням 11-х класів.

Протягом всього заходу глядачів радували своїми виступами талановиті учителі й учні нашої гімназії (Бессараби Ілля, Матвій і Марія, Бакадорова Ганна, Шадріни Софія і Єльвіра, вокальний ансамбль «Джерело», зразковий хореографічний колектив «Крапельки»). Музичний подарунок приготувала і ветеран педагогічної праці Южакова О.О., яка пропрацювала в гімназії понад 20 років.

Найголовніше у школі – її душа. Це той самий дух, який формується колективом вчителів, учнів та їх батьків. Шкільні роки будуть невблаганно відраховувати час, а школа все одно буде залишатися молодою, тому що ці стіни наповняться новими дзвінкими голосами. У шкільного духа немає віку. Йому завжди дев'ять або одинадцять років – рівно стільки, скільки від першого до останнього шкільного дзвінка проходять свій шлях учні. І ми знаємо, що нашу гімназію чекає надзвичайне, цікаве, творче майбутнє!

Більше фото

/Files/photogallery/1556/DSC_0505.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0490.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0520.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0650.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0593.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0580.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0526.JPG/Files/photogallery/1556/DSC_0707.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 83