• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень права в Чугуївській гімназії №5

Тиждень права в Чугуївській гімназії №5

2015-12-14

/Files/images/1-1.jpg

Кожен тематичний тиждень у гімназії – це можливість почути та побачити щось нове й цікаве з будь-якого шкільного предмету чи сфери життя.

З метою популяризації та обізнаності учнів у межах правових та соціальних норм з 7 по 11 грудня у нашій гімназії проходив Тиждень права. Кожен день Тижня був наповнений цікавими правовими тематичними заходами.

Розпочався Тиждень права загальношкільною лінійкою, під час якої учитель правознавства Лімачко С.М. ознайомив присутніх із запланованими заходами. Також діти проявили свої правові знання під час оформлення тематичних стіннівок-пам’яток«Що ми знаємо про свої права», які потім презентували глядачам.

У рамках Тижня права в гімназії пройшли виховні години «У країну прав», «Сторінками Загальної декларації прав людини» серед учнів 1-4-х класів, учні мали змогу ознайомитися з різними юридичними документами та продемонструвати свої знання під час проведення правового турніру «Права свої знай, обов’язки не забувай». Практичний психолог Безродна І.В. провела анкетування серед учнів «Чи знаю я свої права», а учні 11 класу разом з учителем історії Пугачовою Г.П. підготували радіолінійку «Конституційні права та обов’язки громадян України». Цікаво та змістовно пройшла тематична виставка «Знай та поважай свої права», яку підготувала бібліотекар Кіяшко Я.М.: у читальному залі бібліотеки було проведено правовий діалог «На паралельних дорогах: права і обов’язки», де кожен учасник змігвисловити свої думки та взяти участь у вирішенні низки ситуацій, запропонованих Яною Миколаївною.

Слід зазначити, що правовиховна робота у гімназії проводиться постійно і спрямована на поглиблення правової освіти учнів та попередження правопорушень серед неповнолітніх. Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки та дотримуватися їх, знати свої права й користуватися ними, побачити деякі проблеми «зі сторони» та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку. Правові заходи, набутий досвід спілкування продовжуватимуть жити й утверджуватися у свідомості кожного, хто долучився до Тижня права. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а, можливо, й допоможе у виборі майбутньої професії.

Наказ "Про підсумки проведення Тижня права"

Кiлькiсть переглядiв: 84